Momentan, serviciul TVA API este in mentenanta.

Noutăți și articole TVA România

Cotele de TVA, aplicabile în România: TVA 19%, TVA 9%, TVA 5%

Află mai mult  

TVA este o taxă pe care firmele și consumatorii finali o simt și o suportă în fiecare factură. Ea este aplicată procentual la valoarea bunurilor/serviciilor și se reflectă în prețul final.

Comercializezi bunuri sub formă de pachet sau prestezi mai multe servicii în baza aceluiași contract?

Află mai mult  

Află cum să aplici, corect și ușor, noile modificări ale Normelor de TVA (Taxa pe Valoare Adăugată), adoptate de Guvernul PSD, condus de Prim-Ministrul Vasilica-Viorica Dăncilă, prin Hotărârea Nr. 213 din 10 aprilie 2019.

Cum să decontezi TVA-ul aferent facturilor Facebook și Google

Află mai mult  

Ai decis să te promovezi online folosind serviciile rețelei de socializare Facebook sau motorului de căutare Google?
Află că atât factura Facebook cât și factura Google reprezintă obligații declarative și fiscale, fie că ești Plătitor de TVA, fie că ești Neplătitor de TVA.

Verificarea codurilor de TVA - obligație și necesitate

Află mai mult  

Factura este unul din documentele ce stau la baza oricărui act comercial de tip Business to Business, iar întocmirea corectă a acesteia, cu respectarea elementelor obligatorii, este o cerință impusă prin Codul Fiscal. Principalul element dintr-o factură, ce indentifică în mod unic un partener este codul unic de identificare/codul de identificare fiscală (CUI/CIF).

Se modifică cota de TVA pentru turism și activități conexe

Află mai mult  

Se modifică cota de TVA pentru turism și activități conexe. Un paradox al modificării care intră în vigoare la 1 noiembrie 2018
Pentru a facilita accesul populației la servicii de turism și a scădea evaziunea fiscală, Guvernul a aprobat în sedință, la începutul lunii octombrie, modificarea cotei de TVA (Taxa pe Valoare Adaugată) pentru turism si activități conexe acestuia. Concret, începând cu 1 noiembrie 2018, cota de TVA se reduce de la 9%, cât este în prezent, la 5% pentru o serie de servicii care se desfășoară în domeniul ospitalității.

Casele de marcat și TVA

Află mai mult  

Combaterea evaziunii fiscale în România este principalul motiv care a determinat Guvernul să impună folosirea caselor de marcat cu jurnal electronic.

Cum puteți căuta persoanele care aplică TVA, mai repede și mai eficient

Află mai mult  

VerificareTVA.ro este un instrument ușor de utilizat care ajută la verificarea informațiilor despre TVA, rapid și eficient. Acest serviciu vă ajută să realizați verificările lunare/trimestriale prin diferite variante de acces: verificare punctuală, verificare în baza unor liste de coduri fiscale și prin validare automată, TVA API.

VerificareTVA - Prima platformă automatizată de validare a codurilor fiscale

Află mai mult  

VerificareTVA.ro este prima platformă de verificare/validare TVA a persoanelor juridice din România. Inaugurată în martie 2012, în prima perioadă de la apariție a funcționat mai mult ca aplicație ce deservea scopurilor precise de verificare a plătitorilor/neplătitorilor de TVA, în timp ce astăzi este un site extrem de util, care se adresează atât celor care au nevoie de puține validări ale TVA, cât si celor care verifică lunar peste 40.000 de persoane juridice.

Ce este SPLIT TVA și cui se aplică?

Află mai mult  

SPLIT TVA este un sistem de plată defalcată, devenit obligatoriu în 2018 și presupune:
* valoarea fără TVA, din suma facturată, să intre în contul furnizorului;

Evaziune, diviziune și acțiune

Află mai mult  

Evaziune - Sistemul de plată defalcată a TVA-ului a fost introdus după modelul Italiei, scopul major fiind de a reduce evaziunea fiscală în România, domeniul TVA fiind cel mai afectat. La capitolul încasări din TVA, aproape 40% nu ajung la stat (fraudă, erori, falimente, insolvențe, neplată TVA).

TVA – Taxa pe Valoare Adaugată

Află mai mult  

TVA – Taxa pe Valoare Adaugată – este una dintre taxele percepute de stat și este suportată de beneficiarii bunurilor și serviciilor, denumiți în continuare consumatori finali. La acest impozit participă toți cei care sunt implicați în ciclul economic realizării bunurilor și serviciilor care sunt purtătoare de TVA.